top of page

Programa de Cursos en Salut Internacional:

Medicina Tropical, Pediatria, Laboratori, Cooperació i Salut Comunitària

Edició 2020

Programa  

 

El programa de cursos en Salut Internacional que ofereix PROSICS-Barcelona està constituït per un mòdul troncal comú en Salut Internacional i cinc mòduls d’especialització en Cooperació Internacional, Aproximació clínica a la Medicina Tropical, Pediatria en Salut Internacional, Salut Comunitària des de la salut pública i Laboratori en Salut Internacional. L'ojectiu principal del curs és millorar la formació de professionals de la salut en el camp de la cooperació sanitària, el maneig de les patologies infeccioses importades i conèixer les tècniques de laboratori més utilitzades en salut internacional.

 

El curs està estructurat en un mòdul troncal online de 45 hores obligatori i quatre mòduls opcionals de 30 hores cada un (15 hores online i 15 hores presencials). L’alumne haurà d’escollir un o més mòduls opcionals.

 • Descarrega el díptic informatiu (CAT) (CAST)

 • Descarrega el programa complet (CAT) (CAST)

 

Objectius


Els alumnes que realitzin tot el curs tindran les següents capacitats:

 

 • Coneixements sobre geoepidemiologia de les diverses àrees tropicals i subtropicals.

 • Coneixements sobre l'elaboració de projectes de cooperació i el seu desenvolupament.

 • Coneixements de la patologia infecciosa importada que pot trobar el professional de la salut al nostre entorn.

 • Coneixements del funcionament, gestió i tècniques diagnòstiques d'un laboratori de salut internacional.

 • Coneixement dels Maneig dels problemes de salut internacional en la població infantil.

 

 

Dirigit a

Professional sanitari: Professionals en ciències de la salut (metges/ses, infermers/es, biòlegs/es, tècnics de laboratori…) que vulguin conèixer els aspectes bàsics i fonamentals en salut internacional, en la modalitat de cooperació i/o de la patologia importada en el nostre mitjà en adults, i/o pediatria en salut internacional, i/o vulguin iniciar-se en el diagnòstic de laboratori en patologia tropical i/o vulguin familiaritzar-se en diferents estratègies de promoció de la salut en la comunitat nouvinguda

 

Places

 

60 places al mòdul troncal.
40 places a cada mòdul optatiu (excepte laboratori que sols tindrà 25 places).

 

Metodologia

 

Formació semipresencial. Tot el material docent elaborat pels autors del curs (experts investigadors i clínics) estarà disponible a través de la plataforma d’aprenentatge virtual Moodle. El material està disponible en castellà. Les sessions presencials es faran en castellà.

 

El curs tindrà un enfocament eminentment pràctic sobre casos o problemes reals. En cada mòdul està previst promoure la participació activa dels estudiants mitjançant la discussió de material docent actualitzat, lectura i discussió d’articles científics o capítols de llibres recomanats, i discussió de casos clínics o situacions pràctiques al fòrum. Els mòduls es divideixen en diferents unitats i cada unitat té un tutor responsable, encarregat de gestionar el fòrum, els dubtes i l'avaluació dels alumnes.

Avaluació final

 • Qüestionari test: 60% de la nota. La data prevista d’examen serà la setmana del 25 de juny al 30 de juny 2018 (en format online).

 • Treballs individuals ( 1 del mòdul troncal i 1 per cada opcional): 20% de la nota.

 • Participació al fòrum 20%

 • Per superar cada un dels mòduls caldrà superar la nota de tall de 7/10.

Apartat presencial

Cal una assistència mínima al 50% de les classes per ser avaluats al final del curs.

 

Direcció del curs

 

Dra. Núria Serre Delcor
Metgessa de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional de Vall d'Hebron-Drassanes . Hospital Vall d'Hebron. PROSICS Barcelona -
Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut.

 

Tutors

 

Xavier de las Cuevas, Mateu Espasa, Jordi Gómez i Prat, Inés Oliveira, Jose Santos, Fernando Salvador, Núria Serre Delcor, Antoni Soriano Arandes, Elena Sulleiro

bottom of page