top of page

Des de l'any 1983 la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID), de l'Institut Català de la Salut, ha estat implicada en la formació Universitària en Medicina Tropical i Salut Internacional.

Des de febrer de 2012 l'UMTSID forma part del Programa de Salut Internacional de l'Institut Català de la Salut (PROSICS), conjuntament amb el Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, adoptant el nom de Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d’Hebron-Drassanes. En aquesta unitat es realitzen diferents tasques: atenció al viatger i vacunació internacional; assistència al viatger i a l'immigrant; laboratori; tasques de salut comunitària; recerca; docència; cooperació i col·laboracions amb centres externs (Moçambic i Angola)

El Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) va ampliar el seu interès per la salut internacional l’any 1993 amb la creació del programa de cooperació sanitària, on hi destaquen les Beques Bada, dirigides a la formació en salut internacional. L’any 2010, s’organitza conjuntament amb el PROSICS i la secció col·legial de metges cooperadors del COMB, el primer curs bàsic de medicina tropical i salut internacional.

És a l’any 2015 quan el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i a partir del 2016 l’Aula Vall d’Hebron, donen com a Campus Vall d’Hebron el seu suport a l’organització del curs, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de la docència, i la docència en recerca.

Finalment, des de l'edició del 2019, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) participa aportant noves eines pedagògiques dins del Mòdul Troncal, amb la intenció de fer més eficaç i interessant l'aprenentatge dels cursos de Salut Internacional de l'PROSICS.

Núria Serre  
Coordinadora del Curso
Fernando Salvador
Coordinador Módulo  de aproximación clínica a la Patología Tropical
Antoni Soriano
Coordinador Módulo de Pediatría en Salud Internacional
José Santos
Coordinador Módulo de Cooperación Internacional 
Mateu Espasa
Coordinador Módulo de Principios básicos de Laboratorio en Salud Internacional
Jordi Gómez i Prat
Coordinador Módulo de Salud Pública y Comunitaria  
bottom of page